logo
Sluiten

Virtual Reality: is de technologie waarbij een gebruiker, een volledig digitale wereld met virtual reality via een headset (bril) of omringend scherm zal ervaren. Deze digitale wereld kan je met de computer creëren en simuleren. De digitale wereld vervangt hierbij de fysieke wereld.

Augmented Reality: is de technologie waarbij digitale informatie toe gevoegd aan het hier-en-nu. Via mobiele apparaten (Sitevision) of een headset (Hololens) wordt informatie over de echte wereld heen geplaatst. Bij AR vormt de fysieke wereld de basis terwijl dit bij VR de digitale wereld betreft.

Mixed Reality: is de technologie waarbij de volledige omgeving inclusief alles wat er zich in die omgeving bevindt in kaart wordt gebracht. De techniek projecteert digitale elementen in deze omgeving, die digitale elementen zijn op een intuïtieve manier in staat om te interacteren met hun omgeving maar ook met elkaar. De weergegeven elementen zijn van hoge kwaliteit.

Point cloud of Puntwolk

Is een verzameling van meetpunten die door een 3D scanner (met slam algoritme) gevonden zijn. Net als een ‘echte’ wolk bestaat de puntenwolk uit duizenden punten die samen het gescande object in 3D weergeven. Bij het scannen van een gebied stuurt de scanner meerdere laserstralen richting een object en middels weerkaatsing en ontvangen van meerdere laserstralen wordt een object in relatieve coördinaten geregistreerd.

Met behulp van gemeten en gescande controlepunten (absolute  X-, Y- en Z-coördinaten) wordt een puntenwolk in absolute coördinaten vastgelegd.

Deze point Cloud of puntenwolk kunnen we vervolgens gebruiken bij de volgende toepassingen:

Complete basis voor tekenwerk.

Snel modelleren en een 3D beeld van de situatie (BIM).

Complexe vormen en situaties eenvoudig en snel in beeld (visualisatie)

As-built documentatie en nulmeting.

Snel, veilig, gedetailleerd, economisch en zeer nauwkeurig meten.

Tijdbesparing doordat eenmaal meten voldoende is.

Vastleggen van de voortgang op de Bouwplaats

Model maken bij renovatie van gebouwen t.b.v. nieuwe ontwerp

Bepalen van volumes van materialen (grondverzet, mijnbouw, mineralentransport, )

 

Bel mij terug

    MW Holodeck © 2020. Alle rechten voorbehouden

    Algemene voorwaarden

    Website door Bredewold.nl