logo
Sluiten

Begrijpend kijken als kracht

Studenten Civiele Techniek leren ‘levensecht’ met de allernieuwste 3D-360 graden meettechniek

Dankzij een unieke samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs leren studenten Civiele Techniek van ROC Midden Nederland werken met de allernieuwste 3D-360 graden meettechniek van MW Holodeck. Deze techniek is ontwikkeld door drie zeer ervaren bouwers (samen goed voor 100 jaar vakmanschap) die hun expertise willen overdragen aan de volgende generatie. Zo willen ze jonge mensen enthousiast maken voor het vak én hen toerusten voor de belangrijke opgaven van de toekomst.

 

Vernieuwende samenwerking
Hans Herweijer van MW Holodeck: “Anders dan bij gewoon leren in de praktijk, gaan deze studenten aan de slag met technologie die nog maar net op de markt is. Met 3D en 360 graden technologie zien ze zaken van een project die voorheen niet getoond werden. In een online omgeving doorlopen ze zo alle stappen van een bouwproces. Wij als ervaren bouwers begeleiden ze daarbij en helpen ze ‘begrijpend te kijken’. Wat zie je nu echt? Welke keuzes maak je en wat zijn de effecten daarvan op korte en lange termijn?”
Sint Jan Tiesma van ROC Midden Nederland vult aan: “De ervaringen van onze studenten worden bovendien meegenomen in de doorontwikkeling van MW Holodeck. Zo blijven de studenten vooroplopen in kennis en maken ze zich de allernieuwste techniek eigen. Echt een unieke kans.”

Kennis behouden voor de branche
Sint Jan Tiesma en Hans Herweijer: “We staan als branche voor grote uitdagingen. Een hele generatie vakmensen gaat straks de branche verlaten. Wie volgt hen op? Er zijn nu al zoveel tekorten dat we het werk niet gedaan krijgen. Dat hield ons als bedenkers van MW Holodeck bezig. Bovendien, de tijd van leslokalen en leren vanuit de boeken is echt voorbij. Met Holodeck willen we aantonen dat je dezelfde kennis op een vernieuwende manier kan overbrengen. Door de digitalisering in te zetten voor een hoger doel: jarenlange ervaring en jong talent met elkaar verbinden. Zodat we als branche sterk blijven en de toekomstige uitdagingen het hoofd kunnen bieden. De absolute basis voor de invulling van het beursthema ‘Move Forward’.

 

De voordelen van 3D-360 graden techniek als kennisbron:

Aankomende én ervaren technici:

 

Werkgevers:

 

Voor onderwijsinstellingen geldt:

 

Visie op innovatie en samenwerking
Deze inzending is een samenwerking van MW Holodeck te Leusden en ROC Midden Nederland. Gezamenlijk zien wij het als onze opdracht om (met concrete en in hybride vormen van samenwerking) de technici van de toekomst op te leiden. Op deze wijze willen wij het vakmanschap in de branche op peil houden. Wij geloven dat als we als we de handen ineenslaan, als branche belangrijke doorbraken kunnen realiseren op het gebied van de verduurzaming en vernieuwing van ons land.

MW Holodeck © 2020. Alle rechten voorbehouden

Algemene voorwaarden

Website door Bredewold.nl