logo
Sluiten

Met de frisse blik die studenten hebben, kunnen het onderwijs en het bedrijfsleven een mooie aanvulling op elkaar zijn. Daarom gaf  Basetime en MW Holodeck, op dinsdag 28 maart een college op de afdeling Werktuigbouwkunde en Technische Bedrijfskunde van Hogeschool Utrecht.

Dit college vond plaats ter ondersteuning van het multidisciplinaire leerproject ‘Quist’ waar de studenten mee bezig zijn. Tijdens het college stond centraal hoe de inzet van Basetime’s Locator One als geautomatiseerde 3D-monitoringssensor behulpzaam kan zijn om tot een efficiënter preventief onderhoudsschema te komen voor spoorwegovergangen.

Op basis van ervaringen uit het verleden wordt op spoorwegovergangen een preventief onderhoudsschema aangehouden. Op basis daarvan vindt vervanging plaats. Reparatiewerk gebeurt op basis van meldingen van defecten of beschadigingen, meestal na visuele inspecties. Het is niet ondenkbaar dat preventief onderhoud te vroeg komt, waardoor de instandhoudingskosten van de spoorwegovergang hoger zijn dan strikt noodzakelijk.

Eljto’s college werd een bijzondere, interactieve sessie waarbij de studenten dit praktische vraagstuk onbevangen beschouwden en zich lieten inspireren om tot creatieve out-of-the-box oplossingen te komen. Kortom, een goed voorbeeld van innovatief project waarbij een samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven kan bijdragen en resulteren in een beleidsmatig concept.

De studenten gaan de komende tijd actief bezig met de uitwerking hiervan. Ook bij Basetime kijken we uiteraard uit naar het eindresultaat van dit project, dat eind juni gepresenteerd zal worden.

 

MW Holodeck © 2020. Alle rechten voorbehouden

Algemene voorwaarden

Website door Bredewold.nl